blog de Afr0_Style

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

qemu, l'ordinador virtual

Doncs bé, amb aquest article posarem el qemu al nostre sistema i provarem d'instal·lar un altre "sistema operatiu" en aquest ordinador virtual. Ens podem preguntar de què ens pot servir tenir un ordinador virtual al nostre sistema... Doncs bé, se li poden donar moltes utilitats; jo per exemple algunes de les feines que faig és la de programar aplicacions, i com us podreu imaginar no totes les aplicacions que faig són per entorns unix. Doncs si puc instal·lar un sistema operatiu dins una màquina virtual d'aquestes m'estalvio particionar el disc dur, reiniciar l'ordinador cada vegada que hagi de treballar en el programa i el més important, no haig de deixar estar el meu sistema operatiu preferit :)

Gilugsite en funcionament

Ja feia dies, que la pàgina estava caiguda. Tot era degut a que a SourceForge havien canviat de servidor de base de dades. Havien passat de Mysql3 a Mysql4, i havies de fer-te una còpia de seguretat de la base de dades, per després poder-la posar dins el Mysql4.

Resulta que no vaig rebre el mail avisant-me del canvi, i quan me'n vaig adonar el servidor Mysql3 ja no estava disponible. Vaig haver de crear un ticket per tal que els tècnics de sourceforge, ens fessin un dump del contingut del Mysql3. Finalment ja tenim un altre cop la web entre nosaltres :D.

ipw2200 en mode monitor

Des del 17 de Maig hi ha disponible la versió 1.0.4 del mòdul Intel PRO/Wireless 2200, i aquesta versió ja suporta el mode monitor.

A partir d'ara ja la podrem fer servir amb el kismet. Tot seguit explicaré una mica per sobre com descarregar, instal·lar i fer funcionar l'ipw2200 i el kismet.

Ens descarreguem l'última versió de ipw2200 (1.0.4 fins al moment) i el corresponent firmware (1.0.4 fins al moment).

Garnome 2.10.1

Estic utilitzant l'escriptori Garnome, que es tracta de l'escriptori Gnome però compilat desde 0 tot :) amb això també s'aconsegueix tenir l'última versió del Gnome funcionant a la teva màquina encare que no hi hagi els paquets necessàris per la teva distribució.

Oficialment ara s'està a Garnome 2.10.0.1 però a la llista de desenvolupament del Garnome han publicat un pedaç per actualitzar a 2.10.1 :)

Actualitzar el Drupal i no morir en l'intent

A continuació explicaré com fer un "upgrade" al drupal i no morir en l'intent. Aquest sistema és el que vam fer servir al GiLUG. Exactament va ser un upgrade de la versió 4.2 a la 4.4.1, però crec que es podrà aplicar a tots els canvis de versions.

Contingut sindicat