blog de dil

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

La Generalitat i el programari lliure

Arrant dels últims moviments que hi ha hagut al voltant de programari lliure em vaig decidir a trobar una resposta a algunes preguntes que em ballaven pel cap. És així com em vaig decidir, sense massa esperances, a enviar un correu a l'actual Conseller en Cap en funcions. Vosaltres jutgeu, però la conclusió de tot plegat és una altra pregunta: de polític s'hi neix o se n'apren. Quina habilitat per xerrar i no dir res.

Salutacions cordials

Abans de res em vull presentar. Em dic Xavier i tinc 28 anys. No he estat, ni soc, i crec que molt probablament no seré mai votant de CiU. Ho dic d'entrada per si es vol estalviar de llegir aquest correu que malgrat això pretén ser constructiu.

Assassinar l'spam de MS Update (Kmail)

En diferents llocs havia sentit parlar de l'Spamassassin però fins avui no l'havia fet anar. I és que avui, i no exagero, potser he rebut 80 correus spam. Per això m'he decidit a utilitzar l'Spamassassin per eliminar directament el correu no desitjat.

Per eliminar aquest correu ho hauria pogut fer de dues maneres. La primera fent les típiques regles de filtre de correus. La veritat és que m'hauria estat molt senzill perquè posant unes quantes paraules claus a les condicions n'hi hauria hagut prou, doncs gairebé mai tinc correu en anglès. Per tant eliminant els correus que continguessin al cos del missatges update.windows, security, etc potser n'hi hauria hagut prou.

El camí del Programari lliure

Voldria fer una reflexió sobre el camí que el programari lliure no seguei al Principat.
És coneguda per gairebé tots els usuaris del Gilug l'existència d'una distribució de Linux basada en Debian anomenada Linex promoguda per la Junta d'Extremadura. L'objectiu és dotar la seva administració publica d'aquest sistema operatiu.


Passos seblants han seguit la Junta d'Andalusia, o el gobern d'Aragó, entre d'altres. Al País Valencià, gobernat pel PP, han anunciat el seu interès pel programari lliure i fins i tot es prepara una distribució de linux a l'estil d'Extremadura.

Com crear animacions en 3D per a web?

Al programari lliure, i ja s'ha comentat en més d'una ocasió, li manquen algunes eines que ajuden a fer webs més vistoses. Per això s'enten animacions en flash i aquestes coses.

Després de donar per impossible la possibilitat de fer animacions en flash vaig pensar en Blender. Es tracta d'una aplicació que no té res a veure amb flash. Blender és un dels millors programes pel treball en 3D que existeixen en Linux, a part d'altres plataformes.

Intel·ligència Artificial

Arrant d'un article a Barrapunto sobre una fira japonesa he començat a pensar en l'època que estudiava a la Udg i que m'interessava per la Intel·ligència Artificial.

La veritat és que és un món que a l'hora que emociona també fa por. És, per mi, un cas semblant amb tot el referent a l'Enginyeria Genètica. Per una part, la d'investigació, és molt interessant, però per l'altre, quan es pensa amb l'ús que se'n pot fer es per posar-se a córrer!

Contingut sindicat