Com crear animacions en 3D per a web?

Al programari lliure, i ja s'ha comentat en més d'una ocasió, li manquen algunes eines que ajuden a fer webs més vistoses. Per això s'enten animacions en flash i aquestes coses.

Després de donar per impossible la possibilitat de fer animacions en flash vaig pensar en Blender. Es tracta d'una aplicació que no té res a veure amb flash. Blender és un dels millors programes pel treball en 3D que existeixen en Linux, a part d'altres plataformes.

I què té a veure Blender amb les pagines web? Doncs molt senzill. A partir de les últimes versions s'ha creat un plugin que serveix perquè els navegadors web plugin interpretar treballs fets amb aquesta aplicació. Això inclou animacions amb 3D. Amb tot, estic prlant d'un programa que no és pas senzill de fer anar. Requereix moltes i moltes hores per fer coses amb cara i ulls. Coses que jo, per descomtat no sé fer. Però deixo un enllaç per veure el que es pot fer.

El cas és que la dificultat de fer treballs que es puguessin publicar amb el plugin em va fer desistir del meu intent.
Però eus açí que per casualitat emb vaig trobar amb un programa anomenat ImageMagick. Aquest conté tot una serie d'aplicacions entre les quals hi ha composite.

Resultat de tot plegat. Amb blender es pot fer una animació en 3D que faci una mica de goig. Ho ha una opció que et deixa triar el format de sortida del renderitzat de l'animació en qüestió. Si s'escull l'opcio jpeg genera tots els fotogrames amb noms del tipus 0001, 0002, ..... i que són en format jpeg.

Després amb la funció convert els podem passar a .gif. Aquest és el pas previ a la utilització de la funció composite que permet posar totes les imatges en diferents capes d'un mateix fitxer.

Després només calmodificar els paràmetres amb el Gimp i ja tenim un Gif animat amb 3D.

És cert que això no passa de ser un simple banner. La gràcia està en aprofitar els coneixements en Blender per a poder-los portar a una web. Evidentment no hi ha cap mena d'interactivitat. És una xorrada, però espero que no em passi com a aquest de Bulma

i que tal amb vectorial?

mira't això: http://www.strata.com/flash

animació 3d vectorial :-O

no crec que hi hagi una versió similar lliure, almenys jo no l'he trobat :-(

Llàstima!

Bé, la meva solució és molt cutre però és el que hi ha.
En quan a l'enllaç aquest que has posat és una passada. Llàstima que aquestes aplicacions només existeixin per Hasefroch i Mac. En sistemes operatius com Linux no n'hi ha ni pagant!
Però potser un dia, algún llampat (que segur que n'hi ha més d'un) fa algo amb SVG + 3D + Audio +....
De somniar també es viu...

des de perl o php es pot generar swf

ja que el format en sí no està tancat

aquí tens la llibreria per fer-ho des de php http://ming.sourceforge.net/

en general trobaràs info a
http://www.openswf.org/

att.
teixi

Animacions Flash amb programari lliure!!!

He descobert recentment un programa de codi obert en Java (multiplataforma) que permet generar animacions tant en Flash (SWF) com en SVG. L'adreça corresponent és:

http://drawswf.sourceforge.net/index.html

De moment només hi he pogut donar un cop d'ull i sembla prou interessant. Ja em fareu algún comentari.