Novetats destacades al programa definitiu de les III Jornades de Programari Lliure

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Novetats destacades al programa definitiu de les III Jornades de Programari Lliure
================================================================

Del 7 al 10 de juliol se celebrar@ la tercera edició de les Jornades de Programari Lliure, http://jornadespl.upc.es/, traslladada a Manresa en una aposta dels organitzadors per la descentralització territorial.

El m@ xim responsable en TIC de la Generalitat de Catalunya, Oriol Ferran, ser@ present a la taula rodona inaugural sobre programari lliure i administració pública, moderada pel periodista Vicent Partal.

Ian Murdock i Martin Michlmayr, fundador i líder actual del projecte Debian respectivament, seran també presents en unes III-JPL on aquesta distribució de programari lliure gaudir@ d'una especial atenció. En paral·lel amb les Jornades tindr@ lloc una trobada de desenvolupadors de Debian dels Països Catalans.

Les prop de 20 ponències presentades ens permetran prendre el pols de què s'est@ fent en l'@ mbit del programari lliure en el nostre entorn geogr@ fic proper. A més de les comunicacions, els debats, i les conferències convidades, en aquesta edició hem volgut reforçar significativament els tallers pr@ ctics. L'oferta inclou, entre d'altres, diferents eines de desenvolupament, multimèdia amb programari lliure (GIMP, Blender, @ udio), eines d'ús científic i docent, i wireless. Si vols assistir a cap taller cal primer que t'inscriguis gratuïtament a les jornades i després reservis plaça pel taller, tot a la web. Les places són limitades i estan volant!

Altres activitats a remarcar són la conferència sobre openMosix a c@ rrec de David Santo, la sessió especial sobre legislació de propietat intel·lectual i industrial, i el tutorial de KDE per part d'Antonio Larrosa, un destacat desenvolupador del projecte. Amb la sessió especial sobre moviments socials tindrem l'oportunitat de conèixer una sèrie d'inciatives ciutadanes que utilitzen el programari lliure com a eina b@ sica de treball, i que posen de manifest els avantatges socials i ètics d'aquest tipus de programari.

El teixit empresarial que creix al voltant del programari lliure ser@ present a les III-JPL a través d'algunes ponències i de les sessions que IBM, Sun, Novell-SuSE-Ximian i HP dedicaran a explicar alguns dels seus projectes.

Aquest intens programa d'activitats es completar@ amb una exposició paral·lela de material inform@ tic històric i un concurs de projectes fi de carrera relacionats amb el programari lliure... sense descartar alguna sorpresa d'última hora!

Les jornades pretenen ser un punt de trobada per a tots aquells que tenim un interès en el programari lliure o que ens hi sentim vinculats d'alguna manera, hi sou tots convidats!

** Resum del programa d'activitats **

El programa definitiu complert es troba a http://jornadespl.upc.es/programa/

Totes les tardes hi ha tallers de 16:30 a 19:30. Les comunicacions es reparteixen entre els matins de dijous a dissabte, de 10 a 13:30, i les tardes de dimecres a divendres, de 15:30 a 16:30.

* Dimecres 7
12:00-13:30 Taula rodona: Programari Lliure i Administració Pública

* Dijous 8
09:00-10:00 Conferència d'Ian Murdock sobre el projecte empresarial Progeny

10:45-13:30 Sessió especial sobre legislació de propietat

* Divendres 9
10:45-13:30 Sessió especial sobre procés distribuït, amb conferències de Grid Computing (IBM) i OpenMosix (David Santo)

16:30-19:30 Tutorial de KDE, per Antonio Larrosa

* Dissabte 10
10:30-13:30 Sessió especial Debian, amb conferències sobre Debian GNU/k*BSD (Guillem Jover i Robert Mill@ n) i "The community driven distribution" (Martin Michlmayr)

15:30-17:30 Sessió especial de moviments socials amb representants d'Infoespai, Pangea, Indymedia, Kernel-Panic, ...

** Com arribar-hi i allotjament **

Ves a http://jornadespl.upc.es/localitzacio.html per saber com arribar a les III-JPL. A http://jornadespl.upc.es/dormir.html trobar@ s informació sobre l'allotjament.