Noves versions de Firefox i Thunderbird

Els nois de Mozilla acaben de publicar una nova versió del nostre navegador preferit: "Firefox Preview Relese" que significa un pas més a l'esperat firefox 1.0. A més a més, el lector de mail thunderbird ha fet un pas similar al publicar la versió 0.8.

A l'article esmento les principals novetats d'aquestes versions.

Les principals noves característiques de Firefox són "Live BookMarks", "Find Bar" i l'instal·ldor de plugins.

Un "Live Bookmark" és similar a una carpeta normal que es pot tenir a les adreces d'interés amb la peculiaritat que el seu contingut és dinàmic. El contingut d'agafa de fonts RSS ("Really Simple Syndication", un petit fitxer XML amb els titulars de les notícies de llocs com gilug, barrapunto, BBC ....). Ara es podrà tenir una carpeta a les adreces d'interés anomenada barrapunto on els seus enllaços apareixin els titulas de la web.

El component "Find Bar" és la casella de text que, per defecte, permet fer cerques al google i es pot configurar per accedir a altres serveis com diccionaris en línia. Qui desitgi tenir-ne mes informacio pot consultar aquesta web web.

L'instal·lador de plugins és un component crític per acostar la tencologia Gecko als usuaris finals. Bàsicament s'ha millorar l'interfície que t'informa que un determinat plugin no està instal·lat i t'ofereix les intruccions de com fer-ho.

La nova versió de Thunderbird és una clara evolució amb algunes millores a destacar. Per exemple, per primera vegada és possible configurar diferents comptes POP a un mateix "Inbox". La característica Global Inbox era una de les més solicitades pels usuaris.
Thunderbird també estrena suport per RSS per tal de llegir de forma cómoda i eficaç notícies dels weblogs. Abans aquesta característica sols es proporcionava en forma d'una extensió i no de forma oficial.
L'últim element a destacar és la millora de la migració de les dades des d'altres lectors de correu a Thunderbird. Aquesta és una millora important ja que facilita l'utilització de Thunderbird sense perdre la informació que puguis tenir a altres lectors de correu.

Pel que fa a la suitte Mozilla, s'ha posat a disposició del públic la versio 1.7.3 que soluciona un seguit de problemes de seguretat. Cal recordar que les versión 1.0 de thunderbird i firefox es basaran amb la branca 1.7 de Mozilla i, per tant, és interessant que aquesta sigui el més estable possible. Els programadors de mozilla prefereixen oferir un producte 1.0 amb les màximes garanties de seguretat abans d'oferir algunes característiques que sols estaran disponibles a la versió 1.8 de mozilla.

Per acabar, m'agradaria proporcionar un link a un imatge on representa el progrés de Firefox. Aquesta imatge s'actualitza setmanalment i mostra els problemes que bloquegen la versió 1.0 solucionats i els que no. Quan aquests dos valors (línia verda i vermella) coincideixin podrem disposar de la versió 1.0 de Firefox. Alguna prediccio?

Versions en català

A http://www.softcatala.org/projectes/mozilla podeu trobar versions de prova del Firefox 1.0PR (0.10.1), Thunderbird 0.8 i també del Sunbird 0.2a!
S'agraeixen comentaris!