Configuració d'un compte Yahoo a Mozilla Thunderbird

Aquest article pretén ser una guia ràpida per configurar un compte de yahoo amb Thunderbird.Seguin els passos que aquí s'especifiquen es podrà rebre i enviar mails configurant carpetes per tal que els mails que provinguin d'una llista de correu es separin degudament.

Considero que yahoo proporciona un bon servei de correu gratuit ja que proporciona 6 Megues (el trible que hotmail), bons filtres anti-spam i els seus sistemes sempre han funcionar sobre plataformes UNIX de la familia FreeBSD.Per defecte, els comptes de yahoo.es no deixen accedir als programes tipus Thunderbird i cal activar una opció:  yahoo.es > Main > Login > Opcions > Accés POP3A la pantalla que apareix cal seleccionar la opció d'accés WEB i POP3.A partir d'aquest moment cal obrir el Mozilla Thunderbird a anar a la configuració de comptes:  Eines > Configuració de comptes > Afegir compteEn aquest moment apareix un assistent de configuració que ens demana les dades del compte. Les principals dades a destacar són:  Tipus servidor: POP

  Incoming server: pop.correo.yahoo.es

  Outgoing server: smtp.correo.yahoo.esCal destacar la opció de "Leave messages on server" que permet baixar els correus electrònics a local i els continua conservant al servidor.

Quan s'accept la configuració ja podem baixar els mails de yahoo.es a local usant el botó "Obtenir Mail".Abans de baixar-nos els mails volem crear una carpeta on posarem els mails que provinguin de la llista de correu de GiLUG.Primer de tot cal crear la carpeta:  user(arrova)yahoo.es > Nova Carpeta > GILUGEl següent pas és especificar que els missatges que continguin la paraule [gilug] a l'assumpte es desin a la nova carpeta:  Eines > Filtres Missatges > NouApareix un petit assistent que permet especificar el nom de la carpeta (GiLUG) i que quan l'assumpte conté la paraula [gilug] es mogui a la nova carpeta.A partir d'aquest moment ja podem enviar i rebre mail i, a més a més, tots els missatges d'una llista de correu es guarden a la carpeta especificada.Ara restaria estudiar com s'integra la criptografia i la gestió de l'spam amb Thunderbird. Si algun usuari ho ha provat li agrairia que en deixes constància als comentaris.

Criptografia i SPAM

Per a la criptografia, és imprescindible l'Enigmail. És fàcil de fer anar, simplement baixar l'arxiu xpi corresponent a la versió del teu lector de correu i obrir-ho des d'aquest. Un cop això, configurar les diferents opcions. És important si es vol tenir compatibilitat de xifratge amb clients com l'Evolution activar l'opció S/MIME.
He trobat un altre interessant article d'introducció a ThunderBird.

Passar els correus d'Evolution a Thunderbird

Hola,

He provat Thunderbird i m'he agradat molt, especialment el fet que tingui una aparença molt similar a firebird.

Hi ha alguna manera de passar els correus que ara tinc a evolution a thunderbird?

Solució

Desgraciadament no hi ha una eina d'importació automàtica per a fer-ho, però és fàcil ja que tots dos utilitzen el format de correu habitual de Unix (mbox), que poden obrir la majoria de clients.
Per a copiar per exemple els missatges de la carpeta Inbox a una carpeta anomenada Inbox-old (i posteriorment moure el contingut d'aquesta a l'Inbox des del programa, si es vol) només cal fer cp ~/evolution/local/Inbox/mbox ~/.thunderbird/default/XXX/Mail/Local Folders/Inbox-old. Un cop això tindràs una subcarpeta anomenada Inbox-old al Local Folders del ThunderBird.

Acbo de provar-ho i m'h funci

Acbo de provar-ho i m'h funcionat, des d'aquest moment ja utilitzaré sempre més el thunderbird.

:-)

Confiant que conservi aquest nom....