Gdesklets. O com tenir un gnome2.4 "fancy" sense morir en l'intent.

Bones festes a tots.

Alguns de vosaltres m'heu demanat que escrigui una petita recepta per tenir escriptoris "Bonics", fent servir gdesklets. Abans de res:

1-Només apta per a gnome-adictes.
2-Aquelles persones que vulguin un super escriptori "eyecandy" i que a sobre no consumeixi recursos....probeu de afegir extres al superàpid XFce 4... però no m'infleu el cap de que gdesklets "xupa" molta CPU/RAM, això ja ho sabem.

El projecte gdesklets va sortir a arrel del seu homòleg Caramba de KDE i que més endavant fou anomenat Supercaramba. Es tracta de tenir sensors integrats en l'escriptori de manera que quedi agradable a la vista i ens mostri la informació que volem. És com un fill avantatjat del gkrellm (en el que a funcionalitat es refereix).

El seu procés de instal·lació en debian és trivial: apt-get install gdesklets gdesklets-data. En cas que no hi hagi paquets per a la vostra distribució (bastant improbable) teniu que instal·lar via codi font (si si, ./configure, make ,make install ;)
La seva integració amb gnome i metacity és trivial també. Només heu de posar que s'engegui sempre quan inicieu sessió (això és a Aplicacions->Preferències de escriptori->Avançat->Sessions i allà anar al 3er tab i afegir el text gdesklets a la llista).

Un cop fet això només us resta afegir Displays. El paquet gdeslets està format per parelles binaria de Displays (visualitzadors) i Sensors (sensors que capten la informació). Els que nosaltres hem de cridar són els fitxer *.display per afegir el nostre sensor al escriptori.Aquests fitxers els teniu a /usr/share/gdesklets/Displays ordenats per nom de gdesklet.
Podeu afegir-los manualment (això és des de una consola y com a usuari gdesklets nom_gdesklet_triat.display) o també podeu fer-ho des de el nautilus (clicant dos cops a /usr/share/gdesklets/Displays/Nom_Gdesklet_triat/nom_gdesklet_triat.display.

Com veieu la cosa no té més. Si voleu estar informats dels nous displays que es van afegint al projecte aneu aqui.

Apa. Bones festes i bon any nou gnomeadictes.

Enllaços malament

Mira el codi de la pàgina on hi ha les captures perquè no se'n veu ni un...

Pel demés molt bé, però jo soc kde-adicte!
XDDD

ves aqui :)

m'he fixat que si nomes posaves http://xarz.homelinux.org/Gdesklets/ ja sortien les imatges :)

Per cert uns bons escriptoris eh!!!

molt bé moblt bé

Merci, link arreglat.

Pse a saber que havia fotut malament.
Ara ja est@¡ arreglat.

Bones festes!

perikuuu, per casualitat saps

no saps pas si les gdeskejander aquestes aguanten mode client-servidor?

--
pau

Que jo sàpiga no. De totes m

Que jo sàpiga no.
De totes maneres...ho he mirat per sobre, per tant mira de passar per gdesklets.gnomedesktop.org, allà hi ha la documentació que necessites.

Apala!