blog de XaRz

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Primeres impressions de Gnome 2.6

Aquest cop, voldria introduir-vos al escriptori gnome en la seva versió més recent, la 2.6. Principalment gairebé un 99% dels usuaris linux coneixen aquest escriptori en la seva versió 2.2 o 2.4 (algú encara recordarà la 1.4, jo entre ells). Quines innovacions aporta la 2.6? Anem a veure-les lleugerament per sobre.

Nota: Per cert, He utilitzat els paquets de gnome 2.6 de debian experimental. Però sapigueu que aquest dissabte es va decidir que en breu, estarà a Sid (via debianplanet)

Guia per a compilar un kernel x86_64 (64 bits) desde un i386

Hola nois.

Donada la meva nova adquisició de maquinari (un amd64 3000+) i donat que he aprés un parell de coses al configurar la debian en aquesta nova arquitectura de kernel, he fet una petita guia per a que tothom que vulgui li doni un cop d'ull.
El tema tracta de com has de compilar el nou kernel en un nou amd64 des de la configuració de una debian i386 ja instal·lada mitjançant eines com el debootsrap i el chroot.

Espero que us ajudi!

El link: http://xarz.homelinux.org/debian-x86_64-guia

Gdesklets. O com tenir un gnome2.4 "fancy" sense morir en l'intent.

Bones festes a tots.

Alguns de vosaltres m'heu demanat que escrigui una petita recepta per tenir escriptoris "Bonics", fent servir gdesklets. Abans de res:

1-Només apta per a gnome-adictes.
2-Aquelles persones que vulguin un super escriptori "eyecandy" i que a sobre no consumeixi recursos....probeu de afegir extres al superàpid XFce 4... però no m'infleu el cap de que gdesklets "xupa" molta CPU/RAM, això ja ho sabem.

El projecte gdesklets va sortir a arrel del seu homòleg Caramba de KDE i que més endavant fou anomenat Supercaramba. Es tracta de tenir sensors integrats en l'escriptori de manera que quedi agradable a la vista i ens mostri la informació que volem. És com un fill avantatjat del gkrellm (en el que a funcionalitat es refereix).

Innovacions del Kernel 2.6.0 (ACPI, P-STATES)/Primeres impressions

Aquí van unes primeres impressions del nou kernel estable 2.6.0 dintre del meu portàtil DELL Inspiron 8500. Perquè és interessant el nou kernel envers els de la serie 2.4 en el marc del pc portàtil?Doncs ben senzill. Entre altre coses com el "Preemtible" en aquesta branca del kernel s'han definit ja els estat del kernel, cosa que implica un primer suport al Satand-by/Suspend/Resume/Hibernació que en els laptops és molt interessant (tot i que en els pc desktops no és indiferent tampoc).

En resum. A partir d'ara hauria de ser possible "adormir el portàtil" i tornar a "despertar-lo" des de les X en un bon grapat de portàtils. Us explico com va el tema en el meu i potser us animo a provar-ho a veure que tal va.

DVD de 400 hores de cine disponible al 2007

Llegeixo elmundo.es que hitachi/maxwell han desenvolupat un dvd amb capacitat per a 400 hores de cinema.

Contingut sindicat