Integració OpenOffice amb KDE

L'objectiu del projecte cuckooo és possibilitar que des de konqueror es puguin veure els documents oberts per la suitte d'ofimàtica OpenOffice.

Per tant, una de les principals característiques es que permetrà visualitzar facilment els omnipresents documents WORD i tots els altres formats suportats per OpenOffice.

L'autor Jan Holesovsky va crear el projecte cuckooo original després de llegir que des de Ximian s'intentava integrar OpenOffice amb Gnome. Ell va intentar amb èxit fer el
mateix per KDE.

Amb data de 12 de desembre, s'ha iniciat un nou projecte a OpenOffice incubator l'objectiu del qual és proporcionar una integració d'OpenOffice amb l'entorn de KDE, començant amb l'aparença fins arribar a integrar part del codi.


Una d'aquestes integracions de codi és el port a QT.
Instal·lació de cuckoooTot seguit es procediex a descriure el procediment amb el qual es permet que konqueror visualitzi documents oberts amb OpenOffice.
Des del punt de vista tècnic, és una KPart que permet embedir OpenOffice dins de la finestra de konqueror.


Cal disposar d'una instal·lació l'OpenOffice versió 1.1 i del paquet SDK (Software Developement Kit). Pel que fa a KDE es necessiten les versions de desnvolupament de kdelibs, kdebase i kdesdk.


Per començar amb l'instal·lació cal descomprimir l'OpenOfficeSDK a /usr/local i fer el mateix amb cuckooo. $ cd /usr/local

 $ tar xvfz OpenOffice-1.2_SDK.tar.gz

 $ tar xvfz cuckooo-0.3

 $ cd cuckooo-0.3

 $ ./configure --prefix=/opt/kde \

     --with-office-dir=/usr/local/OpenOffice.org1.1 \

     --with-ODK-dir=/usr/local/OpenOffice.org1.1_SDK/

 $ make

 $ make install

Ara cal configurar konqueror per tal que quan trobi un document WORD o d'OpenOffice utilitzi el programariq ue acabem d'instal·lar.Des de Konqueror:


 Arrangament > Configura Konqueror > Associacions de fitxersEns apareix una finestreta de configuració amb els diferents tipus de fitxers reconeguts per KDE. Desplegem la llista anomenada 'application' i seleccionem msword (tipus de fitxer que identifica els *.doc). La part dreta de la pantalla s'actualitza i ens permet seleccionar entre dos opcions: "General" i "Encastat".


La primera indica el mètode per obrir els fitxers, si no s'ha modificat apareix en programa OpenOffice. Cal indicar que s'utilitzi cuckooo. Per aconseguir cal anar a la opció "Encastat" i seleccionar "Mostra el fitxer al visor encastat" i al llistat "Ordre de preferència de serveis" ha d'aparèixer cuckooo.


A partir d'aquest moment quan es seleccioni un document word amb el konqueror s'obrirà de la mateixa manera que s'obre una imatge o un document PDF.


Crec que aquest és un petit programa que pot ésser molt útil per a molts. Encara que sigui per fer veure que pel fet d'utilitzar escriptoris Linux no implica perdre facilitat d'ús ni a l'intercanvi de documents, sigui quin sigui el seu format.

I no es molt pesat?

Open office es una suite per mi molt pesada, i kde tot i que ha millorat molt també, la suma de els dos no el farà encara mes pesat?

No!!

Ho puc argumentar de múltiples maneres però es que el KDE et pot ser tot pesat que vulguis, tinguis la màquina que tinguis, si habilites totes les opcions gràfiques i no disposes d'una màquina potent o aquesta està mal configurada (sense OpenGL o el DRI activats -sense dubte hi ajuden molt-).Intenta emprar les facilitats de configuració per a KDE i veuràs insitu el que et comento, mira't l'aplicació que trobaràs a "Menú K->Preferències->Assistent de configuració de l'escriptori" i segueix les passes per a optimitzar-lo ràpidament a les teves necessitats.PD:

Jo amb un Pentium II 300 MHz i 128 MB de memòria bé que m'hen sortia.