Nova versió del nucli estable: 2.4.23

Marcelo Tosatti ha alliberat la nova versió del nucli estable, la 2.4.23. Aquesta destaca les modificacions a la memòria virtual amb l'eliminació del OOM Kiler(Out Of Memory), un mode portàtil i el suport per DRM per les XFree-4.3+.
Cal destacar que el nucli en desenvolupament es troba en les fases finals per la primera versió del 2.6. Fa pocs dies que es va anunciar la versió 2.6.0-test11 destacant que podria ser una de les últimes abans de la tant esperada 2.6.Cal recordar que moltes distribucions ofereixen paquets precompilats dels nuclis de desenvolupament. En el cas de mandrake es pot trobar el nucli al següent FTP. Aquesta és un mecanisme per tal que els usuaris menys experiments puguin testejar el futur nucli.


Vull deixar constància que fa uns dies que el provo i no he tingut cap problema. I tu, ja ha provat el nou nucli?

Es clar

Tot bi que treballo amb el 2.4, el 2.6 em millora un munt el rendiment, doncs el suport de certs xips és força més el·laborat, després hi ha ALSA, DRI, millores de seguretat, etc.Ja friso per la versió estable: Proveu el JFS és molt més bo del que em pensava.

--

Enjoy your GNU/Linux!

Sistema de fitxers sysfs al nucli 2.6

Acabo de provar el nucli de mandrake cooker i li trobo a faltar un petit detall.


Cal activar el suport pel sistema de fitxers sysfs, l'equivalent del /proc als nous nuclis. Ho expliquen a un article de BULMA.Primer de tot cal crear el directori /sysfs:  mkdir /sysfsI posar la següent línia al fixter /etc/fstab:  sysfs /sys sysfs defaults 0 0