Primeres impressions de Gnome 2.6

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Aquest cop, voldria introduir-vos al escriptori gnome en la seva versió més recent, la 2.6. Principalment gairebé un 99% dels usuaris linux coneixen aquest escriptori en la seva versió 2.2 o 2.4 (algú encara recordarà la 1.4, jo entre ells). Quines innovacions aporta la 2.6? Anem a veure-les lleugerament per sobre.

Nota: Per cert, He utilitzat els paquets de gnome 2.6 de debian experimental. Però sapigueu que aquest dissabte es va decidir que en breu, estarà a Sid (via debianplanet)

Novetat predominant de gnome 2.6:"Nautilus goes to spatial"
La més important és el nautilus "spatial". Més que una millora estètica,avisem que és més una millora de usabilitat. Simplement es tracte de millorar la usabilitat de nautilus fent-lo més intuïtiu i canviant-ne el seu rerafons conceptual a la manera que tenim de concebre la navegació local de fitxers del nostre ordinador. La cosa es tradueix a una icona al escriptori de l'estil de MIPC on s'aglotina les entrades del FSTAB d'aquesta manera.
Apart d' aixó cada vegada que prems cap a un directori tens una nova finestra amb els seu contingut a l'estil windows. Això pot semblar un pas enrera, pero si utilitzeu el nautilus molta estona, acaba sent molt més pràctic. Sobretot si fem servir el botó de parent, que es troba a la part inferior esquerre.

Una altre gran novetat del nautilus spatial es que prement el Ctrl-L ens surt un "pop-up" amb la pregunta de a on volem anar a navegar. D'aquesta manera s'agilitza enormement el procés de navegación en el nostre sistema de fitxers (alguns usuaris de ROX reconeixeran aquesta utilitat amb el nom de GOTO, és exactament la mateixa).

Altres millores

Epiphany: El navegador natiu de gnome incorpora entre d'altres millores de compatibilitat i estabilitat, la compartició de favorits amb mozilla o mozilla-firefox.

Ajuda de Gnome: En aquesta versió de gnome s'ha reescrit totalment la transformació del dokbook a HTML que realitza el yelp alhora de mostrar els seus continguts. Podríem assegurar que el sistema ajuda de gnome és el més evolucionat dels escriptoris de codi obert. Proveu-lo.

Hi han altres millores secundàries però aquestes són les que m'han cridat més la atenció. Espero que us animeu a provar-lo sobretot ara que està entrant en sid.
Apa salutacions.