A on col·laboraràs més en el Gilug ?

A la web i publicant notícies.
16% (5 vots)
Fent documentació en català
34% (11 vots)
A la llista de correu
9% (3 vots)
En el wireless!
13% (4 vots)
Altres ... quina ?
28% (9 vots)
Total votes: 32

en el que es pugui

doncs això, en el que es pugui en cada moment ;-)

salut!

A la llista de correu

Això si, com a preguntador! Ja em sap greu. Potser quan sigui gran pdré respondre algunes preguntes.

Col·laborar amb el meu granet de sorra

@@ltimament vaig molt enfeinat amb projectes molt bèsties a la feina.
Però el més important és en la mesura de lo possible fotre un cable.

Farem el que puguem com puguem i quan puguem!

Posdigu!.org

Ja hi ha molt de fet...

La veritat es que ja col·laboro a molts llocs i en moltes tasques diferents però comença a ser hora de posar un granet de sorra més fàcil de localitzar.

Per cert actualment estic molt endinçat en el tema de la traducció del KDE, per a col·laborar-hi no us cal per a res la meva invitació però si us interessa hi sou convidats.

Vejam si de pasada passo la pulidora a algun article que ara està a la meva web personal i mire'm de publicar-lo aquí.

--

Enjoy your GNU/Linux!

això de col·laborar

home .... jo això de col·laborar ... faré el que pugui ... dubto que sàpiga fer gaire res d'utilitat... però sempre s'agraeix no un petit ajut ? vale!!, depen de l'ajut, però faré el que pugui ... és tot el que puc oferir :P sempre que pugui .. us donaré un cop de mà ... però no puc prometre fer grans cosses per què sóc bastant paquet amb tot això

En que col·laboraria

Jo tic pensant en que Grups d'usuaris de linux, ja al nostre nivell, o a Catalunya, o a nivell Europeu, hem de fer la competència a Microsoft.
Microsoft basa els seus beneficis en el software pirata, i ens treu importància de mercat a GNU/linux i en general a tots els SO.
Per exemple els Mac son molt bonics però no tenen software pirata i això frena a molts possibles compradors de sistemes Mac.
En canvi no conec ningú que no hagi fet servir mai cap programa pirata sota windows.
Jo ho he fet sr jutge però ara ja ha prescrit
Jo soc partidari de començar a interposar denúncies a empreses, ajuntaments, particulars que usin programes propietaris de Microsoft.
Però aixó no es pot fer a nivell personal, tothom ha de buscar un dia o altre una feina, i si has denunciat una empresa per molta bona fe que haguis posat no sempre t'obrirà les portes. Per aixó cal fer-ho a nivell col·lectiu.

festuc

mmm...

Això de que per mac no hi ha software pirata em sembla que no és gaire exacte. Els usuaris de mac tenen unes xarxes p2p pròpies exclusivament per intercanvi de software pirata. En aquestes xarxes hi és tot i tothom ho pot aconseguir.

El tema d'obligar a empreses i particulars que usin programes legals crec que és força bona idea: si tothom hagués de tenir el windows, l'office de m$, etc. etc. amb la corresponent llicència hi hauria un boom del programari lliure que faria por a la guilla.

Doncs res, me'n vaig cap a comissaria, que em sembla que el meu veí fa servir un windows pirata ;-)

Salut!

PD: Parlant en sèrio, no crec en absolut en la repressió policial per acabar amb windows. Si ens hem de convertir en xivatos de la policia, potser millor que inventem una altra història... però evidentment és un tema complicat i amb moltes contradiccions.

Hi ha altres formes ...

No crec que sigui una bona opció per tal de tirar endavant aquest Grup d'Usuaris.

Suposo que tots podem estar d'acord en que el Gilug es basa fonamentalment en (això en anglés seria el mission statement ) promoure el programari lliure i el codi obert a Girona i voltants. Si això ho tenim acceptat no crec que haguem de fer cap tipus de distinció entre plataformes.

Hi ha moltíssim i molt bo programari lliure per d'altres plataformes que no són la GNU/Linux .
També hi ha moltíssims ( bé .. potser no tants ) sistemes operatius els quals també són totalment lliures i és per això que no ens hem de tancar.

La pregunta doncs podría ser; I com llavors, el programari lliure i codi obert pot competir contra el programari privat i codi tancat ?
Simplement amb qualitat. Tenim productes molt professionals ( vegi's projectes com per exemple Mozilla, Apache ... ) i tots ells han escollit la opció que el seu producte pugui funcionar en qualsevol plataforma.

Tampoc hem de creure que Microsoft és el diable, hi ha d'altres també tant o més importants com per exemple la nostra BIOS de l'ordinador la qual també és privada i no la podem remenar encara que ja hi ha passos per tal que això canviï.

I com pot el Gilug ajudar en tota aquesta moguda ?
Molt i molt senzill, fent servir aquests programes i el més important promoure l'us de tots aquests a la demés gent !! :D

--
Raül ( RpJ ) Pérez

SO lliure

Així en fred els únics SO que considero autènticament lliures són el GNU/Linux i el GNU/Hurd, vaja, per molt que m'hi escarrasso els únics que també ho seran -per que de moment sols estan en camí- són dos ports BSD que es troben a la pàgina de ports de... Debian es clar.

Per què GNU?
Doncs perque un SO no pot tirar sols amb el nucli, i programari lliure disponible sota la GPL com a base per al SO sols està disponible el de GNU.
--

Enjoy your GNU/Linux!

Estic en total desacord

Jo prefereixo treballar en la divulgació del programari lliure, del seu concepte de llibertat, en intentar ajudar a tothom que s'animi a fer-lo i servir i en fer que el programari lliure vagi superant en totes les àrees als seus equivalents del món del programari propietari.

D'acord que la pirateria fa mal al programari lliure, però en la causa del programari lliure, com en totes les causes, s'ha de tenir un esperit constructiu, sinó la funció divulgativa se'n ressén molt: la gent veu coacció.

Crec que és millor dir-li a una empresa: escolti, vosté fa servir programari pirata i s'està exposant a una multa de x euros. Sàpiga que té alternatives totalment lliures a aquests programes i a aquells que vosté ha pagat i que li permetran tenir millors sistemes informàtics sense incórrer en cap legal·litat.

No sé si a Girona passa, però a Barcelona les inspeccions per comprovar les llicències de programari comencen a ser cada cop més habituals.

Sols apuntar

...que si la pirateria fa mal al programari lliure és perque aquests pobres usuaris no s'han donat una oportunitat a si mateixos i als seus ordinadors. Tot i que no es reconegui públicamen fins que ja eestàs a l'inserso a tothom li agrada estar fora de la llei algun cop a la vida. Sembla que aquesta és la seva manera de fer-ho, i com que és tan poc perjudicial per a l'econimia _ningú_no_hi_fa_res_.

Algú em podria dir quins costos humans tenen les còpies de programes informàtics.

--

Enjoy your GNU/Linux!

Però és veritat o no?

Clar que ja ho se que és dificil denunciar, i que en aquest país no en tenim el costum de fer-ho, però no per aixó els grups d'usuaris de GNU/linux (sisi ja ho se que el linux és el nucli). s'han de quedar aturats
Jo personalment (ja em podeu dir il·lús per que tinc una il·lusió) em vaig sentir fatal el dia que la generalitat va dir que regalava els diners a Microsoft per fer el seu portal cat365.net no puc entendre que hem fet malament els usuaris lliures per que hagem de sentir vergonya al·liena, però sé el que no em fet.

Calen més empreses GNU i més inversió en aquest, nostre, camp. No se com ho em de fer-ho però si que sé que s'ha de fer.
Ara veiem els finals d'aquest model de societat que fa guerres per el petroli, i enriqueix uns quants per enpobrir uns quans (més) d'altres. Tenim una societat decadent que no pot avançar ja més.
Nessesitem un grup de pressió per exigir a les nostres institucions públiques l'us de software lliure.
Raons en tenim de sobres, crec jo, alimentar a Microsoft només dona feina a una capa molt específica d'informàtics (com a mi mateix) que son els menys valorats.
Si les institucions propogessin el software g-nu-í i fessin o subvencionesin a programadors de software lliure tindriem uns professionals més qualificats i a més tindriem més possibilitats de localitzar els codis que ja hi ha.
festuc
... i et troves molt sol i el soroll s'esvaeix, i mires al carrer i no hi ha gaire gent, ....

Doncs jo programan

Jo em proposo per programar(a ser possible que no sigui web), ja que es el que més m'en surto.

Giro

Sense entrar a la discussió p

Sense entrar a la discussió pirateria/software lliure, jo col·laboraré amb el que pugui, m'agradaria dir que amb articles/noticies interessants i howto's però el temps dicta la meva vida, per tant només puc assegurar la meva intencionalitat.

PS:Ja que ho comenteu més amunt, GNU/Linux sempre!.

"Linux is more evolution than revolution"