SDL Tunneler: el clon de l'antic i llegendari Tunneler

Buscant, buscant per Google, trobo que el joc desenvolupat per Geoffrey Silverton l'any 1991 per a DOS, el Tunneler, ha estat redissenyat from scratch per Taneli Kalvas, un estudiant de doctorat de la Universitat de California, Berkeley.

En efecte, el que ha fet Taneli Kalvas és un clon del llegendari Tunneler, escrit en C, però el que més m'ha agradat és que està sota la llicència GNU GPL. Quan el tenia baixat i descomprimit m'adono del fet de que es pot compilar per Linux! Excel·lent feina!

Quants records em porta tornar a poder jugar a aquest joc, aquelles tardes avorrides en què la única companyia de la que gaudies era la del 286 i els pocs jocs que tenies en disquets. Això em porta a pensar que alguna estona lliure la puc dedicar a posar el codi font a algun sistema de gestionament de codi obert, i deixar obert el projecte -ja que està sota la GNU GPL- i mirar de fer-ne un fork, afegint features al joc i/o millorar-lo. En fi, una altra tasca a la llista de coses per fer ;-)

Pels que hi esteu interessants aquí us deixo l'enllaç a la seva web personal i per baixar-vos els sources del joc:

  1. Sources del SDL Tunneler
  2. Pàgina personal de Taneli Kalvas

Pels que tingueu Linux i no sapigueu com fer-ho per compilar-lo i començar a jugar-hi, descomprimiu els sources i al directori on es troba descomprimit, feu:

$ make linux

D'aquesta manera es crearà un binari anomenat tunneler que es el que fareu servir per executar el joc, així doncs des del mateix directori on estaveu:

$ ./tunneler

Espero que us hagi servit d'ajuda, qualsevol dubte: comentari.