Hipercor i linux

Acabo de llegir a Barrapunto que l'Hipercor ha decidit canviar les ofertes a la gama de pc's que venen.
l'Hipercor ha decidit vendre pc's amb linux, aquest linux no és un linux normal, ja que previament van haver d'arribar a un acord amb Sun.
Sun ha estat desenvolupant un "gnu/linux", i ara necessita vendre'l i comercialitzar-l'ho. He llegit unes quantes respostes de la gent de barrapunto, i crec que Sun i Hipercor han unit esforços per crear un monstre, amb el qual tinguin una petita quota de mercat assegurada en el programari lliure.

L'Hipercor fins ara havia de donar suport als clients que compraven qualsevol ordinador i tenien problemes amb el sistema operatiu pre-instal·lat, Microsoft Windows, però ara s'estalviaran de pagar res a Microsoft, ja que estan facilitant un programa lliure, amb lo qual, ningú se'n responsabilitza dels danys que pugui causar a l'usuari (en aquest cas el client), ja sigui per que l'usuari sigui un incompetent, un despreocupat o el que sigui.
Penso que no tot són avantatges, ja que qui es compri un pc, (la gran majoria de les vegades es compren per gent jove) voldran jugar a jocs, que per ara estan suportats únicament en la plataforma de windows, ja sigui win32, win ntfs o el que sigui. Això penso que molta gent, possibles desenvolupadors, es passin a Windows aburrits de gnu/linux, ja que no poden jugar als seus jocs preferits, tot i que també, molt d'ells s'acabaran de convèncer que hi ha més d'una alternativa a Microsoft, i que no necessàriament han d'usar Microsoft Windows.
En fi, crec que d'una part anirà bé per augmentar la quota d'usuaris de programari lliure, però de l'altra banda, crearà molts detractors d'aquest, i detractors convençuts, tot i això, jo no he vist amb gaires bons ulls que s'hagin de posar d'acord una Multinacional com Sun i una gran superfície com Hipercor per potenciar Gnu/linux ...
La quota de marcat d'usuaris de linux cada dia augmenta més, en detriment dels usuaris de sistemes operatius com Windows ...
Crec que gnu/Linux és prou bo com per potenciar-se sol, sense necessitat de grans empresses i jocs económics extranys com els que ultimament s'estan formulant.
Si el que volen és promocionar el Software lliure ... que ho recolzi d'una vegada per totes els organismes públics ... (no em refereixo únicament al país on vivim, sinó a tots en conjunt), que començin a cumplir estandards amb tot, com per exemple els estandards d'internet, que és molt trist que certes pàgines no es puguin visitar si no utilitzes un programa propietari que previament has hagut de pagar TU de la teva butxaca ...

ein?

Què vol dir que Sun desenvolupa un Linux que no és "normal"?? No ho entenc, segons aquest article, és dolent que venguin PCs amb Linux a l'Hipercor? Semblen més arguments propis de M$ que no pas d'algú que creu en el programari lliure.

No veig què fa un article així aquí.

Yepa, que t'has liat

Tiu se te va la olla que no vegis, peró tu estàs a favor o en contra del sofware lliure? imagino que volies redactar una noticia objectiva exposant punts a favor i en contra però ho has fet fatal.

En primer lloc queden varies coses sueltes en aquesta noticia:
Tots els ordinadors venen amb linux o només els de la seva marca principal inves?
Segons tu instal·len un linux a la força i si el client te algun problema amb el S.O. mala sort no? se suposa que es pot escollir?es gratis o s'ha de pagar per tenir almenys algun soport extra? quin linux hi posen? que significa que no es un linux normal? quin es l'acord a que han arribat amb Sun?
ja ho podem trobar a tots els hipercors de catalunya? Efectivament tal com ho pintes tu no tot son avantatges, peró qquina es la teva opinió imagino que si ho escrius aqui serà a favor de la iniciativa no? doncs que quedi clar perque sembla que vagis a favor de hasefrog. Cal dir també que no he llegit la noticia enlloc per lo que seria bo citar la font.

En segon lloc com a opinió personal penso que:
Si hipecor es decideix en fer aquest pas el client podrà escollir quin S.O. vol instal·lar en el seu ordinador tinguent linux com una opció més. I de ben segur que no deixeran de guanyar els diners al vendre Windows a cada ordinador per lo que hi ha d'haver una solució alternativa per recuperar la inversió que es o be fer pagar el Linux o ja més factible be que el S.O. que hi muntin tingui la possibilitat d'adquirir un suport adicional per els usuaris a traves d'una altre companyia que els reporti uns diners.
Si realment es cert tot aixó, no ho considero com una noticia molt important, es bo per el sofware lliure ja que molta gent en sentirà a parlar per primera vegada i podrà remenar-lo. Avui en dia varies marques d'ordinadors han arribat a acords amb empreses per donar suport als seus productes en linux. Per ultim, ja he dit anteriorment que tot aixó només seria una alternativa, segons la meva opinió, es el client qui tria i si no vol el linux, ja triarà un altre S.O., cap problema.

Una coseta i mitja

Només una cosa, ja ha citat la font, si t'hi fixes és el link que posa Barrapunto, just al començament on diu "Acabu de llegir a Barrapunto..."

Encare que trobu que hi ha maneres, i maneres hi ha de dir les coses...

yeps

Ah pues si, no m'hi havia fixat.