blog de sarinyo

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

Com acceidr a una LAN des d'internet usant una VPN (OpenVPN HowTo)

En aquest article explicaré les meves experiències per configurar un servidor OpenVPN per permetre accés a una LAN a múltiples clients connectats a Internet (road warriors).

En realitat reedito l'entrada al meu wiki personal, perquè crec que és un tema interessant i hi ha poca documentació en català de OpenVPN.

** Disclaimer **
Ja se sap, si intentes seguir els passos aquí descrits, i després veus que al teu ordinador no li caus bé i s'ha volgut espatllar, no serà culpa meva, tal com he dir, això només són les meves experiències! ;-D

Debian ultima el seu instal·lador gràfic

Avui des de Barrapunto, he sabut de l'existència d'un GUI per l'instal·lador de Debian. No és que no em senti cómode instal·lant-lo des de la cònsola, però ho trobo una mica rudimentari en comparació amb altres distribucions (no ens enganyarem, almenys Gentoo té un frame buffer a la cònsola i queda ben parit, l'instalador de Debian sembla dels anys 80's). Així doncs m'he decidit a provar-lo.

Abans de comentar res, dir que no s'han basat en cap instal·lador gràfic existent, encara que moltes veus deien que podien aprofitar ANACONDA (l'instal·lador de Red Hat si no vaig errat), però aquest necessita d'un servidor X. El DebianInstallerGUI utilitza Direct Frame Buffer i així s'estalvia RAM: Anaconda necessita 64 MB mínim (els de Fedora recomanen 192), i el Debian instaler en necessita 32. Això sí, han hagut de fer un gran esforç per actualitzar el Direct Frame Buffer (més info al wiki de Debian)

Contingut sindicat