I Jornada GiLUG

Aquest dissabte 10 de Març, el Gilug organitza una jornada per a fer difusió del programari lliure a La Fàbrica de Celrà[Google Maps]. Serà una jornada de xerrades a diferents nivells, a les 10 del matí hi ha dos actes pensats per a gent que comença o vol començar en això del programari lliure (iniciació a la ofimàtica amb 'OpenOffice.org i a les eines bàsiques d'internet amb la suite de Mozilla). A les 11 es continuarà amb dues "install partys" de Kubuntu i Debian simultànies (són una instal·lació de GNU/Linux multitudinària amb l'ajuda de gent amb experiència en el camp, que bàsicament serveixen per treure la por als novells i animar a qui li faci una mica de mandra, podeu portar el vostre ordinador, però penseu en portar tot el que necessiteu: monitor, teclat, base d'endolls...).

A les dues es dinarà allà mateix, a La Fàbrica, on fan uns menús molt bons :)

A partir de les quatre de la tarda, començarem amb una "petita història dels sistemes operatius" que farà un repàs als fets més ellevants de la complexa evolució dels sistemes més utilitzats i influents fins el dia d'avui. A les cinc de la tarda, començarà una xerrada introductòria al popular sistema per crear aplicacions web compatibles amb el món real "Ruby on Rails" i a partir de les sis, xerrada sobre "Asterisk", que és una central de telefonia que es pot instal·lar en qualsevol ordinador de casa o d'una empresa des de la qual es pot configurar una centraleta privada, utilitzar telefonia IP o RDSI.

Per acabar (a les set), es farà una assemblea del Gilug, per parlar de la situació actual del grup i per veure si s'anima per fer alguna altra jornada o algun acte per en favor dels estàndards en els documents oficials.

No cal dir que tots els actes són gratuïts i que l'assistència és totalment lliure, només cal avisar per tenir dinar a través de la llista de correu enviant un missatge a llista(ARROVA)gilug.org aquí podeu veure el cartell.