blog de Vasten

  • warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File() is not within the allowed path(s): (/srv/www/gilug.org/www/site.tree/) in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 802.
  • warning: fopen(): Filename cannot be empty in /srv/www/gilug.org/www/site.tree/public/includes/file.inc on line 803.
  • El fitxer no s'ha pogut crear.

El maravellós món de Linux 2.6

Un dels nois de Libertonia (weblog de notícies i articles nascut arran de les news de linux en castellà) ha realitzat la traducció (difosa en tres parts) d'un document que preten explicar detalladament els canvis més importants en el nucli. De lectura molt aconsellable.

El consell de LinuxFocus (setembre/octubre de 2003)

No teniu la necessitat de nessus o cap altre escanejador per a comprovar tots els ports que hi puga haber oberts en un ordinador corrent sese tallafocs. N'hi ha ben prou amb executar "netstat -a". L'eixida s'asemblarà a la llistada a sota i en la columna "Local Address" podreu veure quins ports estan disponibles per a connexions.

Imatges estel·lars a l'escriptori (ref. KDE)

Tot seguit us ofereixo l'script amb el que configurarem un usuari del sistema per a que es vagi decarregant les imatges i comentaris en anglès des de la p@ gina APOD/NASA i la seva traducció al castell@ des de AstroRED (sempre respectant-ne els crèdits).

5¢ en comandaments shell

Aquí us llisto alguns comandaments no gaire coneguts per l'usuari ras amb un exemple d'ús que ens il·lustrarà en les seves qualitats. Per a més informació quant a dits comandaments consulteu les seves respectives pàgines man o info.

A primera vista són els únics que m'han vingut al cap així que si teniu cap funcionalitat exòtica o més aviat poc usual fent teranyines pels bits obscurs del vostre sistema no dubteu a compartir-les.

Usant stow

Tal com diuen els nois de la secció Linux d'IBM el programa stow
serveix per a instal·lar programari al teu sistema des del codi font.

El qual, traduït per als més novells amb els diferents sistemes d'empaquetament de cada distribució (deb, rpm i tar.gz), es tracta de manejar el control del programari addicional mitjançant una base de dades, permetent-nos així desinstal·lar-lo o actualitzar-lo sense que ens quedin fitxers perduts pel sistema.

Contingut sindicat