Ha sortit la nova SuSE 8.2

Aquest matí he tingut la sort d'haver instal·lat una SuSE 8.2 i he quedat gratament sorprès de les novetats que incorpora. S'instal·la en uns 25 minuts a partir del primer DVD (aquesta versió porta 2 DVD i 5 CD).

Entre les coses que he trobat destacables hi ha:

- les noves XFree 4.3
- el grabador de CDs k3b, que està totalment automatitzat (i sense ni tan sols haver d'introduïr el password de root per a configurar-lo)
- la incorporació dels plugins de java (blackdown), flash, realaudio i pdf, que en instal·lar mozilla queden completament configurats
- l'omissió dels logs d'inici (es poden veure prement F2)
- la renovació del "look" del KDE 3.1
- la descàrrega i instal·lació dels updates de SuSE en la instal·lació i la possibilitat d'activar en el KDE un applet que comprova els updates disponibles

De totes les versions de SuSE que he provat aquesta és, sens dubte, la més senzilla i ben acabada.

Totalment recomanable per a tenir un sistema Linux sense cap complicació.

Flower distro power! ;-)

Salut!

les distros + comercials

totes les distros + comercials van cap a la simplficació aquesta, no?

vull dir a fer instalacions a cops de mouse perquè els 'usuaris d'escriptori' ho puguin (poguem) fer solets i fer-li més competència a l'innombrable

segur que als més puristes se us remou l'estòmac només de pensar que amaguin una mica els logs :-)

i això de la numeració de suse fa massa pudor d'estratègia de ventes, es van afanyar a treure la 8 amb poca cosa més que la última 7 i ara treuen una nova versió amb totes les millores que hauria d'haver portat la 8, cal entrar en el joc de 'jo la tinc més grossa'? (la numeració, es clar) --> redhat 9, suse 8.2...

salut!

si

home, suposo que és el més lògic per anar esgarrapant quotes de mercat a hasefroch, no? de fet, et puc assegurat que és _molt_ més fàcil instal·lar una SuSE 8.2 que un hase, això per descomptat.

Pel tema del purisme, els que vulgui distros més "manuals" n'hi ha moltes per triar. No hi ha problema :-)

I les numeracions, doncs que vols que et digui... és normal: quan un nouvingut vol una distro, vol que sigui "l'últim linux", i és clar, es solen barrejar coses que no tenen res a veure. I és clar, les empreses per vendre van seguint aquest joc, però tampoc crec que tingui gaire importància (de fet, d'alguna manera s'han d'anomenar).

Salut!

Mmmm

Crec que t'oblides de que la SuSE és GNU/Linux i com a tal pot ser tan manual com vulgues. Això si, m'alegro de que millori en la qüestió dels updates automatizats.

no no

No és pas que ho oblidi, que es pot configurar tot a pèl... només comentava que no cal fer gaire res a mà, no que no es pugui fer!

Evidentment que com en [quasi] totes les distros es pot modificar qualsevol cosa manualment amb facilitat, però crec que és molt positiu que no faci falta tenir coneixements de *nix per instal·lar i deixar a punt (al 100%) una distribució de linux.

salut!

PD: El que no em sembla tant bé és la fama que agafen les distribucions "fàcils" en segons quins entorns de gent que va de juanker, ja que en lloc d'animar a la gent els desanima perquè veuen que no sabran (o no els interessa, evidentment) ser uns gurús del linux, però això ja són figues d'un altre paner :-)